پروژه تبدیل گاز متان به برق در منطقه آراد کوه
موقعیت جغرافیایی مرکز دفن آراد کوه
جنوب تهران ابتدای جاده قدیم قم
مساحت محدوده
1/3 کیلومتر مربع
تقسیم بندی منطقه دفن زباله
محل دفن زباله به دوسایت تقسیم بندی گردیده سایت A که قدمت آن به 40 سال میرسد وسایت B که قدمت آن به 18 سال میرسد.
وزن زباله های موجود در منطقه
میزان ورودی روزانه زباله حدود 7000 تن میباشد که با توجه به زمان تاسیس تا کنون حدود 41،130،000 تن زباله در منطقه B انباشت شده است .
ارائه ایده استحصال برق توسط شرکت گنجینه آتیه کیش
با توجه به اساسنامه شرکت که فعالیتهای زیست محیطی شهری را نیز دربر دارد، یکی از دغدغه های اصلی این مهم، شناسایی نقاط ضعف شهر تهران در این حوزه و ارایه راه حل های مناسب جهت بهبود و ارتقاء آن می باشد. حضور متخصصین و کارشناسان زیست محیطی چه نیروهای به استخدام درآمده و یا اساتیدی که بعنوان مشاور در کنار ما هستند همواره نقش کلیدی در این شناسایی و کالبدشکافی داشته است. از جمله پتانسیل های بزرگی که در عملکرد متقابل شهر- محیط زیست در تهران میتوان به آن اشاره کرد، بحث نام ّآشنای زباله در تمام ابعاد مدیریتی آن است که هنوز نه تنها در تهران، بلکه تقریبا در سرتاسر ایران کاربرد راه حل های چالش برانگیز جهان سومی گریبانگیر آن بوده و این نکته همان انگیزه اصلی ورود ما به این معضل و ارایه یک راه حل انقلابی و پیشرفته در بخش پایانی مدیریت زباله، یعنی مدیریت پیشرفته دفن در سایت لندفیل آرادکوه تهران بوده است. توجه به این امر از زوایای مختلف دارای مزایای فراوانی است که میتوان از این پروژه به عنوان بارزترین و شاخص ترین پروژه مدیریت پسماند در 50 سال اخیرنام برد. مهمترین این مزایا عبارتند از 1- مدیریت علمی پویا و صحیح زباله در محل دفن 2- کنترل گازهای آلاینده جو و گازهای گلخانه ای نظیر متان و دی اکسید کربن بطور تقریبا 100 درصدی، 3- امکان استحصال تا 40 مگاوات در ساعت برق از سوزاندن گاز متان با توجه به اندازگیریهای انجام گرفته، 4- بهبود و ارتقاء قابل ملاحظه کیفی هوا در منطقه وسیع آرادکوه و کهریزک 5- دفع خطر انفجار منطقه و مدیریت جریان خروجی گاز متان، 6- ارتقاء جهانی رتبه ایران از لحاظ کنترل گازهای گلخانه ای ( پیمان کیوتو – کنفرانس پاریس – معاهده تغییرات اقلیم سازمان ملل متحد)، 7- کنترل کامل شیرابه و جلوگیری از نفوذ آن به درون آبهای زیرزمینی و جلوگیری از آلودگی این آبها ، 8- ایجاد یک پایگاه تجربی و بستر علمی به روز شده قابل اتکا و کارآمد جهت تسری و پیاده سازی درسایر مناطق کشورکه از مدیریت کم کارامد یا ناکارآمد زباله در مراکز دفن رنج می برند.
با توجه به تمامی آنچه در بالا گذشت، دعوت از یک شرکت کنسرسیوم کره ای به نام KRC که تجربه ای مشابه در طراحی سایت لندفیل اینچئون سئول داشته است و همکاری متخصصین دانشگاه محیط زیست تهران، منتج به تهیه یک ارزیابی اولیه و در نهایت گزارشی کامل و منحصربفرد امکان سنجی پروژه در اواخر سال 95 گردید. میتوان به جرات ابراز داشت این پروژه کم نظیر و شاید بی نظیر در ایران نقطه عطفی است در مدیریت پسماند که میتوان همواره از آن بعنوان یک شاخص و کلیشه در مدیریت شهری نام برد.